Resepti: Yrttinen jauhelihamureke

Keittiömestari Serko Rantasen herkullinen versio klassikkoannoksesta saa veden herahtamaan kielelle.

Ainekset:

150g luomu pekonia (paksua viipaletta)
800g naudan luomu paistijauhelihaa
1 keltasipuli
1 porkkana
1 Solo valkosipuli
2 oksaa varsiselleriä
1/2 pnt persiljaa
1/2 pnt korianteria
2 luomu kananmunaa
1rkl luomu hunajaa
1rkl hyvää vaaleaa etikkaa (esim. samppanja- tai omenaviinietikkaa)
2 dl kermaa
2 tl kuivattua timjamia
2 ti savustettua paprikajauhetta
suolaa, pippuria maun mukaan

Ohje:

1. Ota lihat huoneenlämpöön.

2. Kuori ja hienonna sipuli, porkkana ja valkosipuli. Hienonna myös varsiselleri ja yrtit.

3. Sekoita jauheliha ja hienonnetut vihannekset ja yrtit.

4. Sekoita joukkoon kananmunat ja mausteet.

5. Lisää viimeisenä kerma ja sekoita huolellisesti.

6. Levitä pekonit uunipellille leivinpaperin päälle levyksi, ja muotoile murekemassa sen päälle `pötköksi´.

7. Kääri pekoni tiiviisti ympärille ja jätä saumakohta murekkeen alle.

8. Kypsennä 180°C asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, riippuen murekkeen paksuudesta.

Yrttinen jauhelihamureke sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi puikulaperunasoseen ja ruskean kastikkeen kanssa.

Piditkö tästä reseptistä? Haluatko lukea lisää hyviä reseptejä? Klikkaa sirkkapitsan ja sirkkawokin reseptiin tästä.