Resepti: sirkkapitsa ja sirkkawokki

Sirkkapitsa (uunipellillinen)

1. Yhdistä jauhot ja hiiva. Lämmitä vesi +42 asteeseen ja lisää veteen sokeri sekä oliiviöljy. Lisää jauhot vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa vielä 10 minuuttia, minkä jälkeen taikina saa levätä 10 minuuttia. Lisää suola ja vaivaa vielä 10 minuuttia. Anna kohota leivinliinan alla.
2. Laita kattila tai kasari liedelle. Kypsennä salotti- ja valkosipuleita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää tomaattipyre ja timjami. Kypsennä hetki. Lisää loput ainekset. Keitä ”hiljalleen” noin puoli tuntia.
3. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi. Nosta taikina uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan ja peitä leivinliinalla. Laita uuni kuumenemaan +225 asteeseen.
4. Kypsennä chili ja valkosipuli oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää paahdetut kotisirkat, cayennepippuri, oregano ja suolaa makusi mukaan.
5. Levitä pitsapohjan päälle tomaattikastike, sitten mozzarellajuusto ja päällimmäiseksi sirkkatäyte. Paista +225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pitsan reunat ovat kauniin kullanruskeat ja pitsa näyttää herkulliselta. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä.

 

 

Sirkkawokki (4 annosta)

1. Liota nuudeleita kiehautetussa vedessä noin kaksi minuuttia. Huuhdo nuudelit kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
2. Kuumenna öljy wokkipannussa tai kasarissa. Lisää valkosipulimurska, hienonnettu chili ja sipulilohkot.
3. Lisää valutetut nuudelit.
4. Kääntele sekaan viipaloidut sienet, herneenpalot ja kesäkurpitsakuutiot.
5. Nostele aineksia puulastojen avulla, kunnes kasvikset ovat al dente eli juuri ja juuri kypsiä.
6. Lisää paahdetut kotisirkat ja soijakastike. Kuumenna wokki nopeasti.
7. Koristele ruoka-annokset tuoreella rakuunalla.

 

Reseptit on laatinut ötökkäkokki Aija Viitaniemi, [email protected]