Tiskiharja on osa kiertotaloutta

Käytetyt muovipakkaukset palaavat tiski-, wc- ja kaakeliharjoina. Harjojen varret valmistetaan sataprosenttisesta kierrätysmuovista.

Sinituotteen vaatimukset ovat korkealla. Yrityksen filosofiaan kuuluu valmistaa siivousvälineitä, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Sinituote on sitoutunut kaikessa toiminnassaan mahdollisimman pieneen ympäristökuormitukseen.

– Olemme useamman vuoden ajan testanneet ympäristöä vähiten kuormittavia tuotteita ja tuotantotapoja. Olemme tehneet satoja koeajoja ja selvittäneet mikä materiaali toimii sekä tuotannossa että tuotteissa. Emme tee kompromisseja, Sinituotteen markkinointipäällikkö Johanna Hamro-Drotz painottaa.

– Toinen kantava ajatus on se, että välineet ovat yhdisteltävissä. Varrella, johon voi vaihtaa sen hetkiseen tarpeeseen sopivat siivousvälineet, on kymmenen vuoden takuu. Lisäksi kaikki kuluvat osat voi vaihtaa, Hamro-Drotz lisää.

tiskiharja
Uudet kierrätysmuoviset SINI-siivousvälineet valmistetaan Kokemäellä Sinituotteen tehtaalla. Kuva: Sinituote Oy

Sinillä siivous sujuu

Sinituote tekee välineitä joilla siivous onnistuu ilman kemikaaleja. Pakkaukset ovat mahdollisimman pieniä ja kierrätettäviä. Tehtaalta ei mene mitään kaatopaikalle ja talvisin tehdas lämpiää tuotannossa syntyvällä hukkalämmöllä.

– Haluamme jättää mahdollisimman pienen, tai jos mahdollista, positiivisen jalanjäljen, Hamro-Drotz sanoo.

Yksi esimerkki ympäristöinnovaatiosta on vaihtopäätiskiharja, joihin on vuodesta 2000 tehty 2,6 miljoonaa vaihtopäätä. Kun ei tarvita uutta harjanvartta, on säästetty puoli miljoonaa kiloa muovia.

Kierrätysmuoviset siivousvälineet ovat Sinituotteen uusin innovaatio. Varret valmistetaan kuluttajilta kerätyistä muovipakkauksista valmistetusta uusiomuoviraaka-aineesta ja tiski- ja wc-harjan valkoiset harjapäät teollisuuden kierrättämästä kalvosta.

– Uusioraaka-aineen saatavuus on isoin haaste. Muistakaa siis palauttaa muovipakkaukset kierrätykseen, niin me teemme niistä kestäviä siivousvälineitä, Johanna Hamro-Drotz pyytää.

Asiakaspalvelu: [email protected] • +358 19 7600 200